Στοιχεία Επικοινωνίας

Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσετε μαζί μου είναι μέσω email στο kngourg[at]upatras[dot]gr. Το γραφείο μου βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Γ του Τμήματος Φυσικής.

Η ταχυδρομική μου διεύθυνση είναι:
Πανεπιστήμιο Πατρών 
Τμήμα Φυσικής 
Πανεπιστημιούπολη Πάτρα 
Τ.Κ. 26504 


Σύντομο βιογραφικό

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (Οκτώβριος 2000 – Ιούλιος 2004). Συνέχισα κάνοντας το Part III of the Mathematical Tripos (Master of Advanced Study in Mathematics) στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge (Οκτώβριος 2004 – Ιούνιος 2005). Πραγματοποίησα το διδακτορικό μου με τίτλο “Σχετικιστική Μαγνητοϋδροδυναμική” στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Donald Lynden-Bell. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου λάμβανα υποτροφία λόγω αριστείας.

Στη συνέχεια ήμουν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ στην ομάδα του Καθηγητή Maxim Lyutikov (2009-2012). Έπειτα συνέχισα στο Πανεπιστήμιο McGill στην ομάδα του Καθηγητή Andrew Cumming όπου και συμμετείχα στην ομάδα της Καθηγήτριας Vicky Kaspi (2012-2014). Μετά συνέχισα στο Πανεπιστήμιο του Leeds (2015-2017) στις ομάδες των Καθηγητών Rainer Hollerbach και Serguei Komissarov.

Έλαβα τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο αντικείμενο της Μαγνητοϋδροδυναμικής στο Πανεπιστήμιο του Durham το 2017 όπου και μονιμοποιήθηκα το 2018. Εκλέχθηκα Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο “Θεωρητική και Υπολογιστική Αστροφυσική” στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ανέλαβα καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2019.

Είμαι Επίτιμος Εταίρος του Τμήματος Μαθηματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Durham και Επισκέπτης Ερευνητής της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds.

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.